27 Kasım 2009 Cuma

NEREDE KALINIR


Gelelim konaklamaya. Önünüzde iki seçenek var. Ya Clisson'da festival alanında çadır kuracaksınız. Ya da Nantes'da otel tutacaksınız çünkü Clisson'da fazla otel yok. Diğerleri de çoktan dolmuştur hiç denemeyin bence.

Festival alanında çadır kurmanın olumlu ve olumsuz yönleri var. Maddi açıdan konaklama ve ulaşım masrafı bir hayli azalıyor ve çadırda kalan tanıdıklar çok eğlenceli olduğunu söylüyor. Çadır tercihi bir yandan gürültüden vs geceleri rahat uyuyamanız ya da bir sarhoşun gece 4'te çadırınıza kusması gibi riskleri de beraberinde getiriyor.

Hellfest'ten başka yurtdışı festivaline gitmedim ama giden tanıdıkların HF organizasyonunu çok beğenmediklerini biliyorum. Mesela geçen yıl çadırda kalanlar duşlardan şikayetçiydiler. Organizasyon konusuna sonra değiniriz.

Ben keyif insanı olduğumdan bir de "bu yaşta çadır çekilmez, gençken olurdu" gibi bahaneler üretebildiğimden Nantes'da kaldım, bu sene de Nantes'dayım o yüzden şu otel ayarlama işlerini anlatayım.

Bu işler için kullanılacak venere, hrs ve booking gibi şahane siteler mevcut. Tek ihtiyacınız olan bir kredi kartı. Elçilik buralardan alacağınız rezervasyon kağıdını kabul ediyor. Bu sitelerden rezervasyon yaptırıp daha sonra rezervasyonu iptal edebilirsiniz. Yalnız dikkat edin rezervasyon iptaliniz tüm otellerde ücretsiz değil. İlk günün parasını ödemek zorunda kalmayın.

Bu tür sitelerden otel ayarlarken bence dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı otelin kent merkezine uzaklığı. Ucuz diye bulduğunuz bir otel, kent merkezine ulaşmak için ödediğiniz tren, tramvay vs ücretini ve harcadığınız vakti de katarsanız daha pahalıya gelebiliyor.

Daha önce o otelde kalanların yazdığı yorumları da dikkate alsanız iyi olur. Geçen yıl Pariste otel bakarken bir otelde karar kılmış, oda ayırtmadan son kez yorumları okuduktan sonra vazgeçmiştim. Ucuz ama merkeze biraz uzak bir oteldi ve bir Türk Türkçe olarak, "otel pek sağlam bir mahallede değil, sakata gelebilirsiniz" uyarısında bulunmuştu. "Lan bir Türk bir mahalleden tırstıysa vardır bir bildiği" diye düşünmüştüm. Yani yorumları özellikle Türklerin yorumlarını dikkate alın.

Nantes'da otomobil kiralayacak da olsanız gar yakınlarında kalmanızı tavsiye ederim. Hem çevrede görülecek yerler var, hem geceleri Nantes çok güzel bir kent oluyor ve o çevrede gidecek birçok mekan bulabilirsiniz.

Otel fiyatlarına gelirsek 2 kişilik bir odayı günlük 40-50 avro civarına tutabilirsiniz. Daha fazla kişiyseniz 3-4 günlüğüne daire kiralamanız da bir hayli ucuza gelir.

Hiç yorum yok: