16 Kasım 2009 Pazartesi

NASIL GİTMELİ - 3

Gördüğünüz araçlar TGV, yani Train à Grande Vitesse, yani hızlı tren. Bir şekilde Paris, Basel vs'ye vardıysak ve bulunduğumuz kentten Nantes'a sefer varsa bunları tercih etmemiz hayrımıza. Paris'ten araba kiralama gibi seçenekler de düşünülebilir ama grup halindeyseniz bile maddi açıdan bu trenleri tercih etmeniz daha iyi bir seçenek.

Fransa'da tren biletleri de uçak biletleri sistemiyle satılıyor, yani erken alırsan ucuza alırsın, son dakikaya kalırsan ayvayı yersin. 2008'de Hellfest bitiminde Nantes'dan Paris'e dönerken uçağına yetişmesi gereken bir arkadaş biletini bizden sadece iki saat önce aldı ve biz 55 avro öderken o 105 avro ödedi. Uçağı da buna rağmen kaçırdı ama detayları anlatıp kendisini bunalıma sokmak istemiyorum.

Bu şahane trenlerle ucuza yolculuk etmek için şu siteden faydalanıyoruz. Elinizi çabuk tutarsanız Paris'ten gidiş biletini 22 euroya alabilirsiniz. Dönüş biletini de aylar öncesinden aynı fiyata almanız mümkün. Bu seçeneği önceki yazıda bahsettiğim Malev ile İstanbul-Paris ya da Easyjet ile Basel üzerinden Paris seçeneğiyle birleştirmeniz halinde gidiş-dönüşünüz 450-500 tl gibi uygun bir fiyata gelecektir. Tekrarlayayım, bunları çok fazla metal severin bu imkanlara sahip olmadığını bilerek yazıyorum, keşke herkes şahane maddi imkanlara sahip olsaydı tabi. Yani küfretmeyin bana 500'ün neresi uygun diye, uygun işte kardeşim ben napiim bana ne kızıyosun.

Tgv sitesinde bileti en fazla 3 ay öncesinden alabiliyorsunuz yani şubattan hatta marttan önce hazirana bilet bulamayabilirsiniz. Bileti aldığınızda da tek yapmanız gereken düzgün, okunur bi şekilde print edip yanınıza almak. Sonra Paris'te şu mutlu kuzen kişisi gibi biletinizle poz verebilirsiniz.
En az 6 kere TGV'ye bindim, hepsinde de biletimiz vardı ama bi kere kontrole geldiler, siz yine de duyduklarınızdan gaza gelip Fransa'da metro ya da trenlerde biletsiz yakalanmayın, oyarlar.

Paris-Nantes arası yaklaşık 400 kilometre ama bu muhteşem trenlerle sadece 2 saat sürüyor. Nantes'a ulaştıktan sonra çadırda kalacaksanız hemen TGV'den indiğiniz gardan Clisson'a bir bilet alıyorsunuz. 9 euro civarı tutuyor kendisi. Yarım saatte varıyorsunuz Clisson'a. Oradan festival alanını kime sorsanız gösterir zaten her yer metalci kaynıyor.

Hiç yorum yok: