12 Kasım 2009 Perşembe

NASIL GİTMELİ - 2

Bilmeyenler için uçak bileti alırken aklınızda bulunması gereken en önemli kuralı hatırlatayım. Bileti ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza gelir. O yüzden aynı uçakta yan yana oturan 2 yolcudan biri biletine 100 tl diğeri 400 tl ödemiş olabilir. Şirkete, sefere vs bağlı olarak daha fazla fark bile olabilir. O yüzden kararınızı erken vermeye çalışın ve elinizi çabuk tutun.

Uçak bileti alırken kullanabileceğimiz bazı yardımcı siteler var. Bunların bana göre en kullanışlıları skyscanner ve marcopoloturkey. Yine de bunlarda çıkanlardan daha uygun fiyatlara yolculuk yapmamız mümkün.


Maddi durumunuz uygunsa hiç kasmadan direkt THY ile rahatça Paris'e uçabilir oradan TGV ile Nantes'a geçebilirsiniz. Tabi bu en tuzlu yöntemlerden birisi, bileti THY'den şu an bile alsanız gidiş dönüş 600 tl civarına geliyor, o yüzden biz diğer firmalara bakalım.


Geçen sene bizim ekipteki bir arkadaşın da tercihi olan Malev ile başlayalım. Bu Macar havayolu şirketiyle şu anda gidiş dönüş biletini her şey dahil 155 avro (340 lira) civarına alabilirsiniz. Ancak gidiş de dönüş de Budapeşte aktarmalı. Yine de Paris'e uçuş için en iyi seçenek bu. Tabi buna Paris-Nantes TGV ücretini de eklemeyi unutmayın.

Paris'e uçmak dışında da iyi seçenekler var. Ben bu sene, hayvani charterlardan easyjet ile İsviçre'nin Basel kentine uçup oradan TGV ile Paris aktarmalı olarak Nantes'a varma seçeneği üzerinde duruyorum. Hem Basel'i de görürüm belki 1-2 gün.

Easyjet, Türkiye'den sadece İngiltere ve İsviçre'ye uçuyor. İngiltere Schengen'e dahil olmadığı için ayrı kastırıcı bir vizesi var kendilerinin. O yüzden ona hiç bulaşmıyoruz ve geçen yıl Schengen'e dahil olan İsviçre'ye odaklanıyoruz.

Easyjet ile Sabiha Gökçen'den HF haftasında Basel'e gitmenin maliyeti sadece 37 avro. Buna tüm vergiler dahil. Ama dönüş bunun 4 katı civarında, o yüzden dönüşte Malev tercih edilebilir, ya da tatil planı çerçevesinde başka ülkelere uğranır oradan dönülür falan filan. O kadarı artık sizin bileceğiniz iş.

Buna alternatif olarak germanwings ile mesela Köln'e uçulabilir oradan TGV ile Nantes'a (yine Paris aktarmalı) geçilebilir. Bu ne kadar paranız ve vaktiniz olduğuna göre değişir. HF için oralara gittikten sonra başka ülke ya da kentlerde kalmanız mantıklı olabilir. Çünkü zaten vize, pasaport, gidiş dönüş uçak parası gibi en baba harcamalar sabit. Geriye kalacak yer ve günlük harcamalar kalıyor bir tek.

1 yorum:

elif ada dedi ki...

Fotograf muhtesem... Ben de o ucakta ucmak istiyorum