16 Kasım 2009 Pazartesi

NASIL GİTMELİ - 4

Evet tabelada yazdığı gibi her yol Paris'e çıkar. Bu post da Paris Charles De Gaulle havaalanına inip, "nasıl gidicez ki Nantes'a" diyenlere geliyor.

Dyelim ki bir önceki posttaki yolu tercih ediyoruz ve Paris'ten araç kiralamıyor, TGV ile gidiyoruz. Paris'ten TGV ile Nantes'a gidebileceğiniz iki gar var. Birisi direkt havaalanındaki gar. Diğeri havaalanından yaklaşık 1 saatte ulaşabileceğiniz Montparnasse garı.

Havaalanındaki varken niye uğraşıp Montparnasse'a gideyim diyorsanız şöyle bi olay var. Montparnasse'dan her saat başı hatta bazen yarım saatte bir, 10 dakikada bir Nantes treni var.
Ayrıca Charles De Gaulle'deki fiyatların Montparnasse'dan uygun olduğunu hiç görmedim. Tabi havaalanından Montparnasse'a gitmek için 9 euroluk biletten almanız gerekiyor. Bir de bu fark var.
Eğer Montparnasse'daki saatler ve fiyatları uygun bulup bizim gibi bu istasyonu seçtiyseniz, havaalanından çıkıp shuttle'a binip Terminal 3'de iniyorsunuz. Tren istasyonuna geldiğinizde muhtemelen kalabalık bir güruhla karşılaşacaksınız. Özellikle sağınızda bir yığılma olacak. Hatta metalseverlerin de o tarafta bilet sırasında olduğunu görüp o sıranın doğru bilet sırası olduğunu düşüneceksiniz ve muhtemelen yarım saat bekleyeceksiniz:)

O kalabalığa bulaşmadan doğrudan soldaki ATM'ye benzer bilet makinalarının olduğu sıraya giriyorsunuz ve 4-5 dakikada biletinizi alabiliyorsunuz. ATM sırası geldiğinde Fransızca bilmiyorsanız menüyü görünce paniğe kapılmayın 4-5 ayrı dilde işlem yapabiliyorsunuz. 9 euroluk Rer B biletini alacaksınız. Nakitten emin değilim ama makinalarda kredi kartı geçiyor.

Rer B'ye bindikten yaklaşık 35-40 dakika sonra varacağınız Denfert Rochereau'da inip tren değiştereceksiniz ve Montparnasse'a varacaksınız.
Burası da Montparnasse garı, artık Nantes'a gitmeye hazırsınız.

Hiç yorum yok: